maskeradii.


Helgen har varit dunder. vi har haft roligt och jag tror vi kommit fram till en hel del I think med lite hjälp av alkoholen, gracias! På dagen har vi gått runt på stan i alla fina små gränder och myst, i fredags var vi tillomed så vuxna att vi gick och tittade på kyrkan. utanför såklart, det kostade 5 euro att gå in! Igår var vi på ikea-mission, det låg mitt i ingenstans. vi handlade bara mat.. allt svenskt vi kunde hitta. lingonsyllt, köttbullar, gräddsås, kaviar allt. kände mig så stollt över att va svensk när jag gick runt där inne. haha. på riktigt!  Sen så gjorde vi världens godaste middag när vi kom hem: köttbullar & potatismos med lingonsyllt & gräddsås. grov lyx för en annan. 
På kvällen klädde alla ut sig & började förfesta här hemma för det var maskerad på Apollo, så vi alla drog dit sen. där var det jätte trevligt. fast idag e lotta sjuk, & det e dumt, men jag ska ta hand om henne. det regnar ute också, så vad ska man göra? det e bara att chaila I guess. På måndag börjar vi jobba..en vecka kvar i Barcelonas lediga dar sen ska man bli seriös försäljare dy vet. anywayz, pengarna börjar ta slut så de e väll dags att göra något åt saken kanske.






adioS. 


pS! not every swedish girl has "yellow hair"

babbo.

Jag saknar min pojkvän så det gör ont i mig. förstår ni inte det!

nej det gör ni ju inte.



hat huh?

"jag hatar alla sigenare. dom är tjyvar. allihopa. tattare."

shit.. fördomar va. eller rasism?  dock kan säkert rasism födas på grunder av fördomar. rasism eller fördom. det kanske är en tolkningsfråga..jag vet inte.. eller? de e väll äckligt hat bara. båda två.

.



Idag har vi lagat godaste middagen, kyklinggryta med ris ala' teamwork. lite hemliga ingridienser sådär. You'll never know. Lotta e fett tankspridd, måste få henne på andra tankar nu. tror jag måste göra en G på henne. den går inte att motstå. eller jo. kanske när jag gör den. men hennes G är oslagbar. Shat vilket internt inlägg dethär blev. men de e ju så de är..

.

Shorty what u lookin' for? I bet I got it here..



 now you can only talk that sShit if you got that.

jallarå.

nu står lotta och gör sig sexii redo för att gå och handla lite vatten, lite ost, lite juice.. sen när resten av folket kommit hem från jobbet ska vi titta på Ronja.. rövardotter såklart, det finns bara EN ronja.

blesS.

lång day, långt inlägg.


  

back to 22/10-08
Idag har vi fixat arbetstillstånd till lotta, vilket är ett krig..somsagt. upp 7 på morgonen, promenera bort till barcelonetta, sitta på marken i en kö i en timme, försöka förstå vad poliserna där säger, föröka fylla i alla papper på spanska, gå till banken (& vilken bank sen av alla 1000 stycken) jaa ni förstår.. och när vi sitter där börjar det dessutom spöregna. himlen öppnar sig. det va kaos. vi går runt i regnet för att leta efter någonstans där vi kan fotografera lotta eftersom det behövs när man ska fixa dethär arbetstillståndet. så vi hittar en liten fotoaffär där vi går in, lotta går fram till disken, dyngsur, & muttrar "I wan't to take a photo of myself" ..hon på andra sidan disken blev rädd, på riktigt, eftersom lotta såg ut som ett nyduschat psyko som ville ta kort på sig själv i dedär tillståndet. ah shit.. det va psykos.. Hursomhellst en annan grej som jag inte berättat va att jag tappade min plånbok i måndags, mitt pass, mitt bankomatkort, tunnelbanekort, allt. det är barcelona ellehur, med andra ord. det är kört! men idag ringde polisen och nån hade lämnat in alltihop. dunder människa det måste ha varit. nu tar jag mig hem till sverige också, om jag skulle vilja det, fast det vill jag inte. iallafall inte just nu..


Jag och lotta observerade en sak när vi va ute och gick häromdagen. att det är fett många gamlingar ute här. jämt. dom sitter och fikar, umgås i parkerna, går runt och chillar rent allmänt sådär bara.. varför är det inte så hemma. det känns som att hemma i sverige har man som ett bäst före datum. även om du har tio år kvar att leva är det som att det ändå är dags att lägga livet på hyllan, börja följa days of out lifes, eller kanske city akuten. spela bingolotto på söndagarna. dethär med kompisar oså ger man liksom också upp. dejta kommer väll inte ens på frågan när man kommer över 65? jag säger inte att alla pansisar lever så hemma, men man ser ändå inte lika många ute som man gör här. Sen är det klart att vissa äldre är sjuka och inte kan göra lika mycket spontana grejer längre, men det är väll inget som tyder på att gamlingarna i spanien är friskare än svenska oldies?

jag har ont i magen nu. lotta har imiterat en viss G. jag har dött av garv. nu ska jag lägga mig i sängen och fortsätta läsa min bok. j a g. l ä s e r. en bok. i knoow! det e första gången, men den e så intressant. Tre bröder heter den. den hanlar om två killar som dömts till tio år respektive livstids fängelse för ett mord de med all sannolikhet inte kan ha begått. alltså om ett nästan ofattbart övergrepp från samhällets sida. man får följa Rinkebymordets utredning, förorter och kriminallitet bland invandrare, och svenskar. alla borde läsa den. den dödar lite av folkets alla fördomar om Sveriges brottslighet.  och lite till. "70 procent av alla som sitter i Sveriges fängelser är invandare!" den känns som en ganska sliten line nu lrhur? dock visste ni kanske inte att majoriteten av dessa är norskar, och finnar, dom som är så gott som svenskar right! dom är ju skandinavier! men de e också invandrare i sverige. tänka sig va!


B-day.

vi åkte på vardagsrumsstädningen idag iallafall. &' no shit om det va städning. vin, öl, sprit på hela golvet som hade räckt till en gratisfylla. verkligen galet hur folk skräpar ner, det måste ha varit riktiga djur här igår. men imorgon kommer städerskan, & hon ska ju också ha något att göra, så det fick bli bortförklaringen till att dissa dammsugaren idag. Så när vi hade krigat oss igenom städningen & varit såhääär duktiga så gick vi ner på starbucks & slukade största cheescaken. sen hem, siesta, film & mat. med andra ord den perfekta bakisdagen, minus vardagsrumsstädningen då.  anywayz, nu sitter jag i vardagsrummet & myser, själv.. det va längesen man va ensam nu. det e rätt skönt. fast snart är det dags att gå in och joina dom andra för vi ska spela chicago & hur ska det gå om självaste chicagomästaren inte är med, det går ju inte. Saknar min mamma, & mina vänner, vill inte åka hem utan önskar mer att dom kunde va här hos oss, om ni förstår vad jag menar.. det är så härligt här. 
 
BleSs.

floppmo.

godmorgon, för nu är det morgon.. vid ett sådär. ändå är det bara jag som e' vaken. dom flesta i lägenheten ligger fortfarande och sover, hoppas på att dom ska vakna sist och att vardagsrummet ska vara cleant när dom klivit upp. ingen pallar städa. igår va vi aaaalla hemma, vi lagade fahitas och hade lyxmiddag sen förfestade vi här hemma. det va jätte trevligt, thina och joél kom också förbi, applåder applåder, the couple is official utanför sin dörr! men Mondo va kefft eftersom dom bara spelade techno dunka dunka o' såndär psykos musik. det är ju musiken som gör stället.. Idag ska vi inte göra nåånting. ta det lugnt, chailla, njuta av barzzelona! saknar min man. ma' boo. min älskling j a g l o v a r d i g d u e a l l t. min fasve. mitt hjärta. min ahmad.


 

aaj aj.

gårdagen va ej latch. vi alla förfestade hemma i lägenheten, sen på otto zutts. folket vi bor med är trevliga. ikväll blir det pardey här hemma, sen mondo. nu sitter jag hos mina roomies har baxat deras dator, jag har gått och blivit lite kriminell sådär.  det är halv kefft väder idag, de e dunder.. då känner man sig inte tvungen att hitta på något...jag har grov huvudvärk.


   här e låten vi lyssnar på nu.. riktiga flashbacks visst E?

flipflop mission.

jag trodde verkligen att flip-flop va ett internationellt ord, som alla förstår. men åånej. ingen fattar det här! ingen! vi blev guidade till skateskor, klackar, foppatofflor, snowboardskor, men inga flipflop's. galet. så idag fick vi döda oss själva för att lotta skulle hitta ett par. men men, hellre döda sig själv en dag eller ända fram till jul för att slippa känna lottas fotsvett! det kan ju tyckas konstigt att vi överhuvudtaget var tvungna att leta efter flip-flop's i spanien, där det är 25 grader varmt, långa stränder, turister osv, men det är oktober nu, och spaniorerna gillar att tycka att dom också har vinter, så vintern fick bli nu, då är det bara dunjackor och moonboots som gäller här. och i sverige fortsätter vi önska att vi hade sommar året runt...
imorgon är det utflycktsLördag! undra vad vi ska hitta på då!
men först. cerveza!

fasve önskar du va här.


om det..

..gick att rysa i denhär värmen. det är jobbigt när man inte ens kan förklara sitt eget välbehag. nu sitter vi i lägenheten och lyssnar på bilarna och folket ute på gatan. barcelona never sleeps. våra fötter är döööda! vi har gått runt hela stan idag. nästan. grov långpromenad, gått på marknaden och köpt massa färsk frukt. och jordgubbar. och kokos. och på stranden. och druckit cerveza längst strandkanten, allt i 26 grader. nu ska vi börja fixa oss sen börja dricka med våra roomies. sen ska vi ner på princessa, som är världens mysigaste ställe.  åh vilken jobbig dag va...


barcelona;

nu e vi har. har precis varit i Raval dar jag bodde forut och atit pa mitt favoritstalle. hade glomt hur dunder de va. ikvall ska vi ut med dom vi bor med, men maste sova fñrst. vi har krigat heela dagen, med vaskor hit och dit. fran s-vall. sthlm. skavsta. bussar. flygplan. tunnelbanor. min rygg e forstord, men de e vart. det ar ju santhar livet handlar om.. iallafall borde de gora det. nu ska vi ga o handla mat o cervesa. dioo!

åker till barca imorgon.

punkt.


eller förässten.. hejdå.. ha så kul i sverige i 10 minusgrader vi ska till 25 +,  dricka mohito, leva livet lite sådär. men eran vinter blir säkert dunder också, tror ni inte? vi kommer hem en sväng över jul o' tittar till er, hämtar julklappar oså :D
Later, måste packa.




only you.

Du förändrade mitt liv. allt vi har gjort tillsammans, alla stunder, skratt, gråt, bad, good times, allt, de blir till finaste minnena.
det finns ingen som känner mig som du gör. du är min bästa vän. så viktig är du för mig, mitt bästa team. Kommer sakna dig så mycket..

"Min kärlek till dig är lika stor som solen...och jorden är lika stor som en apelsin om man gemför med solen." ellerhur..

                                                                                                                

.



jag får uppsala minnen.

bingO!

sitter och kollar på bingolotto nu. tro mig jag skäms för vissa människors skull när dom inte fattar själv hur otacksamma dom är. dessutom när dom blottar det inför hela svenska folket. oavsett vad du vinner, så har du fortfarande vunnit. ellerhur. du har haft 90% mer tur än alla andra granma's i sveriges tv-soffor. även om det är en årsförbrukning av toalett-papper. det kanske inte är så kul. men samtidigt, hur kul är det att behöva lägga pengar på toapapper? eller att inte vinna alls? denhär duden vinner tio lax..och han suckar:
 - aa..det räcker ju inte till nån thailandsresa direkt..
vem uppfostrade den karln ärligt talat? Så länge man inte fick färgfemman. främst bilen. gärna en miljon på hjulet efter de, så kommer folk ändå alltid störa sig på att dom tog fel låda. för de va inte högsta vinsten. människor är så giriga och de e sant.. Det är samma sak i vem vill bli miljonär, eller sanningens ögonblick o allt va det heter. du har kommit upp till en nivå där du är säkrad  100 tusen spänn, svarar du rätt på nästa fråga dubblar du till 200, svarar du fel åker du ner på 0. det klart du kör vidare..du är en gambler, right? nej nej. det där kallas girighet. det är det som driver dig...

.

 

gårdagen va dunder, och när jag och fasve va ute o' gick kom en gubbe fram o' gav oss en hundring, från ingenstans, så vi skulle kunna äta! vi måste sett fett hungriga ut. riktiga gatubarn. men de endå värt ju! ikväll är det avskedsfest, det är jobbigt att lämna så underbara vänner. det är inte alla som har sånna ju.


    blesS.


onsdag..

+ jag + bror = barca!

jallaråå!



uss 2,

livet går fort fram. minns när vi va tolv och stod och dansade till destiny's child framför spegeln i ditt rum, och dethär va på den tiden då destiny's child va fyra stycken. dendär andra chicken som hoppade av va med då också. det var länge sen. på "say my name"-tiden, när du bodde på södermalm.. vi va' typ grannar. en backe ner bara.
vi bråkade jämt om johannas buffaloskor. båda ville ha dom högsta. buffalo va fett coolt då. vi med. tolv år. ändå kände vi oss så vuxna, med så många problem va?
   

psykos,

är livet bara en enda väg till att bli godkänd? i skolan, på jobbet, bland nya människor. är det så..? du väljer själv vem du vill vara;
- g-minus, g, godkänd, vg eller mgv.
jag tror jag är streckad. för med mitt tankesett är det överkurs, att livet ska betyda mer än så..

ellerhur

sundsvall, va e de liksom. mind your own business. det är den vi kör på här. dee fett bekvämt. ät din bulle, drick ditt kaffe. du har betalat, visst? men man känner sig ganska ensam ibland. lite ond typ. när alla ser efter sig själva. endast. muntliga överenskommelser gills inte. sjukt. det går inte att lita på nån annans ord. den ärligheten finns inte. tyvärr. just save your own ass.  "vänd aldrig ryggen till en utstött" som mofasa sa. vi har lärt oss sen vi va små. och här är vi grovt utstötta, för det är den vägen vi väljer. det är inte bara i sundsvall det är så heller. de är överallt. det är sjukt.. folk tar hand om sig själva. kanske sin familj och några vänner. resten är folk du inte känner. det är bara liv. fett långt härifrån. eller kanske kvarteret brevid.. men det är inget du behöver se...

the one.



loco amor <3

back to bcn.

fem dagar kvar. sen är vi i barca igen. det kommer bli så underbart. behöver komma bort. men vem behöver inte det.
så länge man är i sundsvall blir det fika på dan och oleary's på kvällen. så går det alltid till här.. inget märkvärdigt, kanske stadshuset om man har tur. men dom är rätt skitzo där..



blesS

vad ska jag göra?

undra om det verkligen blir bäst såhär. för just nu känns det ju inte alls bra.
jag känner mig ju bara helt tom.

shake what ya mama gave ya.

 
till grannen. så ni andra ta inte åt er är ni snäll.

friends fo' life?

det finns ett ordspråk som säger "ödet ger släkt men dina vänner väljer du själv" jag önskar det va jag som kom på det, för det är så sant.
folk nöjer sig med för lite. faktiskt. man accepterar att ens vänner går och småskvallrar och diskuterar om en. riktiga vänner är ärliga och raka. dom har en mun som dom använder för att snacka med dig, istället för om dig. det är inte svårt att hålla en hemlighet, att lyssna på sina vänner, att vara omtänksam och att backa upp dom man tycker om. sånt kommer naturligt. o' vi snackar inte höga förväntningar här utan vanliga regular vän-kriterier bara. tanken av att bli ensam är scary. lättare att bara sitta och hålla med dom andra. skaka av sig lite när man får höra att ens vän inte lever upp till titeln. sant. men glömde ni om heder? det spelar ingen roll hur mycket du håller med och snackar och anstränger dig för att passa in. du kommer fortfarande bli kastad. dom som snackar med dig om andra snackar om dig när du vänder ryggen till. och om fem av dina närmaste vänner skulle komma in på en fest med nya människor där stans snyggaste kille sitter och smutskastar dig. hur många skulle backa upp dig? 
......
tänkte väll det.
goes around comes around.


våran.

2nd verse:
"oh yes I love her like I ought too, i see you at the alter mrs. carter, i see you with me daughter or son, more than one, maybe five like the jacksons or john pacson, just dont let them fuck up the mansion, and daddy will be home later on smelling like the cologne  that I put on this morn. and I hope that you smell like woman soap and shampoo and lotion and perfume and candles  and ima run thru that pussy like a vandal. yes. im nasty as a Scorpio but ima lucky Libra got her wet like she's sweating out a fever (wow) leave her to me and she'll be smiling every single time you see her from ear to ear. i wanna be beside her when she sleep and she lay,or we can stay awake and watch the next day. clothes are overrated, panties are debated. Einstein..her head is the greatest. oh yes I love you like.." 





deprest.

ingen inspiration what so ever. bara grovt depremerande saker, antingen sånt jag inte pallar ta upp här. eller saker jag inte pallar ta upp alls. ibland måste man få vara deppad. det kan va bra, så mysigt att bara ligga under täcket, titta på serier, sluka godis..skjuta upp allt man egentligen borde göra. det klart man ska göra det. ta hand om sig själv, till en viss gräns. men tänk folk som alltid är deppade. 
vissa ser motgångar i allt. vissa är alltid fett bittra och negativa. undra om det blir som ett tryggt sinnestillstånd efter ett tag? att det blir väldigt bekvämt tillslut när folk i omgivningen sakta men säkert börjar vänja sig vid att den personen bara är sån. kompisarna börjar gå på äggskal för att han/hon inte ska finna något fel i närvaron. det kanske tillomed blir en bekräftelsegrej för vissa, "det är fett synd om mig. folk bryr sig. jag är värdig" du vet. då behöver det inte ens hända nån big deal tillslut. den deppade duden missade bussen i morse, å shat nu e de synd om honom! för minsta lilla som händer denhär personen gör han/hon till en utsatt människa. vardagliga saker. livet är ett issue.

det klart de e lättare att vara deppig än att vara glad. men de e ändå så ovärt. sant; idag ska jag deppa grovt. men jag bestämmer själv när jag tänker sluta upp med det. hur kan jag annars behålla empati för andra människor om jag hela tiden ska tycka synd om sig själv? det går ju inte..

blesS


old school.

minns ni under hökens vingar kom? eller vad är klockan herr lejon? alla barn stod på ena sidan skolgården o' bah: va e klockan herr lejon? utom en som va lejon o' svarade typ.. tre. så skulle alla ta tre steg. eller under hökens vingar kom! - vilken färg!? - röd! typ.

kan ingen snälla påminna mig hur man lekte dom? vårat minne är borthinkat och vi måste verkligen veta. träffade nån dude på stan idag som vi frågade men han mindes inte heller. va det bara jag och amanda som tyckte det va dunder lekar back in the days?


umeå.

..i mitt hjärta! jag lovar! fast att jag va skeptisk från början så är jag grovt tacksam nu. norrland är bara så underskattat. man åker aldrig uppåt i landet. bara neråt. från och med nu ska jag bara åka uppåt! tyvärr kan jag inte avslöja mer om helgen.
- what happends in umeå stays in umeå, you know?


there for you.




 "vexation of spirit is a waste of time. negative thinking don't you waste your thoughts.
 verbal conflict is a waste of words. physical conflict is a waste of flesh.
 people will always be who they want. and that's what really makes the world go round."

en riktig vän är den som kommer när alla andra går.
                                                                ..r'member E?



nu drar jag.


idag har ingenting gått som jag velat. det har spöregnat idag igen, och sundsvalls crowd börjar gå mig på nerverna. lotta påstod tillochmed att hon hade sett snö. va e de liksom. snö i oktober. ville bara packa mina saker och åka härifrån. så det gjorde jag. alltså packade. vi åker till umeå imorgon för att hälsa på fanny och skämma ut oss för alla människor vi inte känner och som vi aldrig kommer behöva träffa igen! det blir typ sista grejen vi gör allihopa, för jag bokade barca idag också, det ser ut att bli den femtonde. tretton dar kvar.

vad är det egentligen med sundsvall som ger en känsla av att man typ håller på att kvävas?  är det människorna här som är så keffa eller är det bara situationen och väntan på nya ansikten som gör allt så kefft? titta på denhär gatan ovanför. hur många gånger har man inte luffat runt på denhär gatan. och varje gång man går på stan så är det verkligen bara denhär gatan man går på. jag var borta i tre år och när jag kom tillbaka hade ingenting förändrats. det är typ som i "våra bästa år", serien tar aldrig slut, den har hållt på i typ femtio år, ändå behöver man inte följa den så noga, allt är så förutsägbart och man kan hoppa in och titta lite när man vill...man hänger ändå liksom bara med..