grannen du lyser upp min dag.

chailar med grannen i mitt gamla nebourhood paralel! vi har lagat mat o' glott pa everybody loves cris :) dagen har varit kaotisk av personliga skäl så jag har egentligen inget roligt att skriva, tyvarr. o' detta ar inte en blogg dar jag kommer kasta ut alla smaskiga detaljer for att ni ska ha nagot att skvallra om sinsemellan so if your looking for drama har du kommit feeel. nu ska vi fortsatta hanga med cris! godnatt barcelona. imorgon ar en ny dag.


* grannen. ingen är som DU.


hyrlillebror.

eftersom inte mina småbröder är här så lånar felipe ut sin till mig ibland. idag har jag pola o' lillebror claudio varit o' turistat. vi kollade på två av gaudi's verk och gick lyx-gatan uppo'ner. vädret är underbart här nu. engelsmännen har tagit av sig till badbyxor nere på stranden, vilket kanske är lite tidigt men ett fint vårtecken!
påväg hem bjöd claudio på glass, gracias! :) det damer o' herrar är en äkta gentleman, 15 år. det är knappt så att vuxna män har det folkvettet i dagsläget, en drink på krogen o' dom förväntar sig hemgång. o' här har vi en femtonåring som bjuder gammel-damerna på två feta kulor var utan att förvänta sig mer än att gå hem o' rita en stund. all respekt till claudio.

står vid ett svårt beslut när det gäller kvällen. city hall vs filmkväll, varken jag dess eller pola vill dit, men när vi fick information om att gratis choklad-fundue skulle närvara blev de en heelt annan femma..
inte sant?

move your rumpa.

varför har inte nån sagt något? det är ju FETtisdag idag! denhär dagen tillägnades till mig o' jag går runt utan att veta ett shit? nu är det to late för att gå på semmel-mission, dessutom har jag inte sett en enda semla i barcelona så det kan ta sin lilla tid :( kom precis hem från en hel dag ute i solään (L) med pola, avsikten var att söka jobb på city bank men efter ett ex antal timmars letande efter en kopieringsmaskin för att skriva ut pola's cv kommer vi dit o' möts av en stängd city bank. however så fick det oss iaf att röra på våra kattiga rumpor vilket inte händer varje dag.


jag hade bestämmt att stanna hemma! gå till jespers crib, avslappnat klädd o' bara hälsa på alla lite snabbt, pussa på grannen o' gå hem för att ha en mysig o' lugn hemmakväll. men grupptrycket är en väldigt tung börda för mig o' "tre små shottar öl", ett djupt samtal om sveriges skolor o' ett drama senare var vi påväg till apolo. ännu en gång var det bevisat - det är roligare ute!

idag kan ni slänga ett grupptryck på 800 kg över mig o' jag kommer fortfarande inte gå ut. jag är alltså fett trött. nu ska jag krypa ner i mitt klassiska bubbelbad med tusentals värmeljus, lyssna på trumpetmusik o' sen ska vi titta på film o' bara mysa! :)

ps * gratulationer till min fina farmor har tagit ännu ett modigt kliv i åldrandet.
du o' jag - alla dagar - intill tidens ände.


red gold green.

       

shululu!

ligger invirad i täcke x 4 + fillt med en tjocktröja, leggings, mjukisar o' farmors tjocksockar som hon stickat till mig speciellt avsedda för tillfällen som dethär! ändå är det fortfarande izkallt. febern har hindrat mig från att göra saker under hela helgen, har bokstavligen bara legat, kollat på film o' blivit upp-passad av alla runt omkring mig, vilket heller inte är så fel. pablo försökte tillo'med laga mat igår :) det smakade mycke salt, o' mycke kärlek.

nu vill jag ut i livet igen. solen skiner o' barcelonas mest underbara dagar
börjar närma sig. sommar!
såhär ser jag solen gå ner varje kväll från vår ballkong :') 

live the life you love and love the life you live
// dafrey












 

baby where you at?


v
det har snart gått en månad utan dig.. känns som det va igår du försvann. för några dagar sen trodde jag att jag såg dig i raval, en liten tjej på typ nio bast höll hårt i något som precis såg ut som dig o' ljuv musik flödade ur hörlurarna. tänk om det va du? 
senare i veckan såg jag dig igen, i antikaffären. 49 £ blev priset dom satte på dig i glashyllan. är det de enda du är värd nu? för mig var du värd guld :*  jag saknar dig. varje kväll jag ska sova o' varje gång jag ska gå från ett ställe till ett annat. varje gång jag tar tunnelbanan. du är den enda som kan göra mig glad igen när jag känner mig ledsen. den enda som förstår mig. o' nu känns allt bara så tomt. 

dårhuset.



papiflo:  
frida? its possible.. in my life, in your life.. in all others..? we talk other things (...) frida.. frida? *hihihi..*
me:
what papicho?
papiflo:
naa.. nothin'. im sad baby.. i talk two, four hours with a girl.. last night.. my x-x-x girlsfriend.. not girlsfriend but..
and so on..

nu sitter jag vid datorn o' möglar, klockan är 6.18, vad gör jag fortfarande vaken? va' inte själva meningen med hemgången att vila? jo. men det är heller inte det lättaste i detta hushåll. tex som just förtillfället när en full papicho stapplar runt i huset o' försöker hålla nån slags konversation med mig, på tvättäkta bananengelska. 

jag, pola & dess bangade på otto. vi har haft en underbar kväll på shoko men efter stängning hörde vi sängen ropa efter oss så pola o' jag drog oss tillbaka, kröp under täcket, slog på den mest deprimerande rullen vi kunde hitta o' åt citronsorbet istället.. & det ladies and gentlemen, de kan inte otto erbjuda.
 
time for go to bed! :*


 // dafrey.

årets flopp.

flopp är stödordet. idag har jag utfört den värsta arbetsintervjun som någonsin har hållits, nu snackar jag genom tiderna. sekunden innan jag skulle gå in o' intervjuas träffade jag nämligen en person som jag hatar & som hatar mig tillbaks, som jag verkligen inte har bra erfarenhet av sedan tidigare jobb o' som såklart då skulle bli min referens tyckte denhär rekryteraren då.. "asså om det är okej för dig?" hmm.. aa.. visst dee lugnt. såklart kräktes ju dethär pundhuvet skit om mig när jag gick! halå? jag har halva min vänskapskrets på multipartner, stå inte framför alla om du ska snacka bull bakom min rygg, reetard! aja, morgondagen får visa svaret.

efter the big-flopp tog jag mig en 25-minuters funderare på tåget hem där älsklingen väntade. vi gick för att trösta mig med donken o' sen till shoko för pablo hade ett möte. medans gick jag runt i casinot brevid o' spejade på alla torskar som satt o' gamblade sådär på eftermiddan.. usch vad deppig jag är idag. men det ska det bli ändring på nu (!)

ikväll blir det först shoko o' senare otto zuttz. det va längesen nu så det ska bli roligt :) nu kom dess hit så ska skvallra lite med henne, sen blir det matlagning. hoppas ni haft en faajn da' :*

// dafrey


erykah badu my love <3

 

hananana.

glada nyheter! i augusti kommer min hanna o' gör barcelona ännu mer osäkert med mig. längtar längtar längtar efter henne. då kommer allt bli ännu mer dunder.


blond glad o' med en varmkorv i handen
HANZOR.

love love love!

it's official. idag förlovade jag mig med mannen i mitt liv <3 o' det är dessutom hyllning av världens vackraste namn. japp, det är frida idag! för det ska vi fira med fahita's nu o' bara mysa hela daan.. tills det är dags för pablo att ta på sig djväskan o' gå till jobbet, o' för en annan att möta upp tjejerna för att dancehallkväll på apolo, osså closing på city hall såklart, tradition. men jag har lovat mig själv att det ska va lauuna ikväll, imorgon ska jag nämligen på arbetsintervju! wish me luck!


dålig vän.

jag är en tvättäkta svikare. detta är den andra tisdagen i rad som jag bangar på lekasbah, men till mitt försvar så är det faktiskt förnuftigt att banga på något, nån gång. gårdagen var mychet trevlig. alla favvisar va där. minus grannen (?!?) grannen var höll du hus igår? vi möts ju alltid på nasty varje måndag! :( nu blir jag orolig.

dagen har varit latch. vi har bara chillat. jag & baby va o' betalade hyran innan vi mötte upp en bakis alex o' tog en runda till obviso där vi satt o' va sociala en stund. han är fett rolig. som ett barn. men på nått konstigt vänster lever de flesta peter-pan livet här nere, barnasinnet är hårt hållet.

nu sitter jag halvdöd i köket o' lyssnar på nostalgilåtar, slänger iväg några tankar till mina saknade där hemma (k) önskar inte att jag vore där, men det skulle vara underbart att ha er här hos mig. flickorna från södermalm, några unika enstakingar från u-town o' familjen.


omg!

nu kom mina älskisar :* innanför dörren. vi ska laga kyklingwok alá chilenastyle, sen bär det av till apolo. har sagt det en gång men det skadar verkligen inte att säga igen. mirakel KAN ske. pola har skaffat blogg!
ENJOY !

njut! njut! njut!


ansvar.

någon har varit ansvarsfull o' gjort ärenden hela dagen. fixat med studier, delat ut cv'n, varit o' hanlat & nu ska denna någon städa hela lyan o ställa sig för att laga mat till pablo som kommer hem efter jobbet. vem är det? - jo jag! idag är det måndag & jag antar att det inte kommer som en överaskning att det betyder pardey. nazty monday. dess pola amanda & mathilda, vi får se vilka mer! :) har en känsla av att felipe kommer sätta oss i arbete att ta hand om claudio oxå..
nee nu ska jag dra mig tillbaka till mitt ansvarsfulla häktiska liv.. 
"ses på fest, dansa mest" som mtv-kire skulle sagt

/ dafrey

 
 (musik från barza till dig.)

henne.


jag älskar dig min emmy. du är min bästa vän foralltid. allt vi har gått igenom tillsammans.
för det måste vi vara systrar. snart ses vi igen. jag har längtat så mycket efter dig under dethär året.

my family valentine.

idag är det alla hjärtans dag, troligen de mest sjuka påhittet ever, att man ska behöva investera i en dag för att minnas dom man älskar & bryr sig om. jag hoppas my loved ones vet hur mycket dom är för mig. inte bara idag. alla dagar om året.

sen vill jag bara passa på att understryka en dag som denna att familjen är allt. ingen vän bytte dina blöjor. grät av lycka när du föddes. fortsatte kämpa oavsett hur många gånger du gav upp. såg alltid hopp i dig. gav dig ditt namn. ingen vän bar runt på dig i nio månader. älskade dig ovillkorligt.  jag har verkligen dundermänniskor i mitt liv, äkta vänner, men dom får nöja sig med att vara 2:a, vilket inte är en dålig plats det heller, för på vinnarpallen står alltid familjen. mitt blod. <3

* happy valentine!

be careful.

är dethar det dyraste & segaste internetcafét i barcelona lr vad? men det ligger ju trots allt alldeles framför vårat hus & mina ben ar inte lika hurtiga o' optimistiska till en promenad som min plånbok är så det lämnar mig inget annat alternativ an att sponsra domhar snikna indierna.

vaknade imorse med en stor knöl i halsen aka fridas halsmandel. vill inte bli sjuk men det ar vall lönlost att önska sig något what so ever pa fredan' den 13e. antagligen kommer det bli sjukhusvistelse med all jäkla otur denhär dagen för med sig. eller så ar det kanske bara inbillning att allt fuckar sig pa "otursdagen," det blir ju roligare om det faktiskt hander nagot, aven om det otur, vad ska man annars med en otursdag till?

Ikvall blir det förmodligen lugnt. tanken av hemma kväll under täcket med popcorn & vichy catalan ropar på mig. misstanker dock att min kära dess kommer ringa snart & fucka mina planer grovt. Hon har en läskig övertalningsformaga. eller om det ar jag som inte ar sa svårovertalad när det kommer till utgång kanske? men jag sa ju somsagt Formodligen. inga lovord alltsa. nej, nu ska jag ut i solen & skaffa mig lite bad luck! over and ouT.


pills don't work.

gårdagen var inte okej. fyfan. smärtstillande + alkohol är uppenbarligen inte en bra kombination. 4 drinkar sen va' jag finito. & det mina damer o' herrar ar inte mitt fel. det ar läkarens fel. jag fragade specifikt om jag kan ta pillren med alkohol & det var ju ingen fara. sen en efterfest pa det. hemma hos oss. ville bara raportera till alla fran gardagen, jepp im alive. fast jag tycker att vi lyckades ratt sa bra pa city hall enda dess? dj dafri + desire remix 09, smaka pa den. osså mama' pola som gjorde typ allt jobb.

nu sitter jag pa internetcafet mittemot, ska springa & ringa csn nu & undersöka om jag har nagon ratt till studiemedel, med lite tur sa kanske jag har det! :)  efter det blir det hem till lillskiten som fortfarande ligger i sangen & tycker synd om sig sjalv, laga mat, krypa under täcket & umgås med mannen & projektorn resten av kvallen. * Bless


only you can make me feel..


  


















you
are like my lover and my best firend. all wrapped in one with a ribbon on it.
pablo jose martinez leighton :*  ingen annan är som du mitt hjärta.

respect astrid.

har umgåtts med baby hela dagen & myst en massa, käkat, strosat runt osv..  varit i bibblan har vi också, på astrid lindgren-mission. försöker nämligen förklara för min pojkvän att astrid är ett fucking geni & att hon är världskänd men pablo vägrar erkänna att han ens har hört talas om pippi långstrump, han påstår alltså att astrid är helt okänd för folks utanför svenska gränsen. detta tänkte jag motbevisa idag så jag spatserar bestämt in i största bibloteket & googlar kaxigt på astrid,  no results?! dethär händer inte. P står o' flinar fett nöjd o' jag hör mig själv: this libary sucks! då var det dags att gå. ett tips kunde ju ha varit att hålla ilskan inne när du befinner dig i ett biblotek som är lika tyst som döden själv. men ett biblotek utan astrid är fortfarande knas.

nu sitter jag hemma i köket med pola & snuttar rödvin o' lyssnar på salsa. ikväll är det nämligen salsakväll som vi planerat att gå på men jag tror jag måste passa denhär gången, efter gårdagens boosing är det nog bättre för mig att vara hemma med min hjärtevän & min 2'nd hjärtevän fahita.

// dafrey

akta er för biovirus.

jag är allmänt skitglad över en sak. jag ska börja plugga! oh my fucking god som vi brukar uttrycka oss när något är riktigt fucked up, vem trodde att detta nånsin skulle hända mig igen efter uppsala-floppen på guc? haha. knastimez. idag har jag varit i studiedjungeln o' rotat bland alla kurser jag kan välja. eej latch, det finns för mycket att valja pa! troligtvis blir det grundämnena + spanska & kultuuur! yff jag kommer va så ruskigt allmänbildad efter detta.

ystdet. idag har jag & pablo varit pa bio ocksa. inget skämt heller vilka biovirus vi är. akta nykärt irriterande par som prasslar med popcorn & hånglar i mörkret. filmen var bra, har tyvärr inte tillräckligt bra minne för att komma ihåg vad den hette men det va med brad pitt som växte från gubbe till spädbarn istället för det korrekta hållet så att säga. idag är det måndag, vilket betyder nasty monday, ska mysa lite med mannen innan han går till jobbet sen blir det hem till dess för pepping! 

uppdatering får bli senare  :*

// dafrey


miss turist.

mycket skön dag med sköna peoplez. kom precis hem från en heldags turistande med vår nyinflyttade pola, har visat henne espanya idag, det ar sa fint dar, men blasigt. tror det blev några bilder också så det kommer.. efter det traskade vi hemmåt, yepp vi gick. fett hurtiga. avslutade därför såklart med donken, så välförtjänt var det.

sprang upp & hokkade upp med några oldie's i universitat-lägenheten påväg hem också, hämtade ett par skor som stått kvar där sedan jag flyttade. kikade in i mitt & lottas gamla rum o¡ saknade henne en skvätt. vi har dunderminnen från det stället.

efter en hel dag utomhus är vi döda, baby däckade i sängen direkt när vi kom innanför dörren med alla kläder på + skor. kanske skulle hjälpa honom av med dom. ikväll blir det inflyttningspardey hos terese, jag har varit duktig flicka så gott som hela veckan & hållt mig instängd med pablos filmkollektion så känner jag mig själv rätt kommer jag bli flippmo ikväll, som ett vilddjur som suttit i bur känner jag mig!  wach     out     Im    commin'    




fanfanfanjoder..

ååh nej! jag har hade en dunderdag tills nu när jag far det klart for mig att jag inte har nagon utlandsforsäkring, vafan ar det liksom? här har jag glidit runt o' nätsan gottat mig i att ha blivit robbad med tanke pa ersättningen jag skulle fatt men dooh..

ni vet när man dagdrommer om att man är miljonär for länge sa att man tillslut tror att man faktiskt är miljonär pa riktigt, sen vaknar man upp & inser att man fortfarande inte är annat än en flyersutdelare pa ramblan? typ den upplevelsen är det jag har nu. don't speak to the air cause It might fall down on you som min kära pojkvän gärna lägger till lite klyftigt sadär. nu e jag broke & jag orkar inte skriva mer. 

// dafrey

you're going down mr martinez.


jag o' pablo har en tävling. den som går ner mest i vikt på två veckor vinner, den som forlorar måste städa hela huset, diska, laga mat.. vara allmänt bitch helt enkelt, i en månads tid. jag lovar här o' nu, att jag kommer äga hans rumpa efter detta. jepp ni har det på papper, i en månad framöver kommer jag ligga o' lata mig & se på när han fixar o' donar runt om i hushållet! 

ni som känner mig vet att mitt sockerberoeende är grovt, men ni vet också att en sämre förlorare får man länge leta efter. nu är inte detta något jag skäms över, tvärtom så är det de som kommer ge mig styrka att kamma hem detta, vem sa att dalig forlorare va något dåligt? 


igår kom paketet från mami! åh vad hon känner mig min mamma! hon vet nog vilka tår som är ömma o' inte hon, skvallertidningar & marabou shweitzernot, detta är den korrekta definitionen av " rätt plats vid fel tidpunkt. " jag dog, men jag får vänta.. bara elva dagar kvar, elvaa daaaar..

be strong.

// dafrey